Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Οι νέοι είναι ωραίοι!

         Παρουσιάζουμε πέντε από τα πολλά ταλέντα της Ακρόπολης που      δημιουργούν προσδοκίες για το αύριο της ομάδας.

Μπορεί το πιο "ελκυστικό" θέμα της καλοκαιρινής, ποδοσφαιρικής περιόδου να είναι οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών, και δικαίως μέχρι ένα βαθμό, αλλά σε μια ομάδα σαν την Ακρόπολη Σέσκλου που "αυτοτροφοδοτείται"  και "αυτοανανεώνεται" με τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας  μπορούμε να μιλάμε για πολλές και μεγάλες μεταγραφές εκ των έσω, από τα "φυτώρια" του Σωματείου. Κι αυτό ακριβώς είναι το μυστικό της διάρκειας αυτής της ομάδας από την στιγμή της ίδρυσης της έως σήμερα: η πίστη στα παιδιά του Σέσκλου. Ακόμη και σε μια χρονιά σαν τη φετινή, όπου υπάρχουν αρκετές φυγές η Ακρόπολη δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί: έχει στις τάξεις της πλούσιο "υλικό" που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την Ακρόπολη της επόμενης 5ετίας. Έτσι σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε πέντε (5) παιδιά από 15 έως 18 χρονών που αποτελούν το αύριο και τις ελπίδες της Ακρόπολης.
Το πρώτο από αυτά τα παιδιά είναι ο Γεράσιμος Πίνας, γιός του Χρήστου, μιας μεγάλης δόξας της Ακρόπολης. Ο Γεράσιμος είναι ο πιο....παλιός από τους νέους, καθώς στα 18 του χρόνια  μετρά ήδη τρεις σεζόν ως βασικός στην ομάδα και πάει για την τέταρτη. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρο και όλα αυτά τα χρόνια έχει εργαστεί σκληρά στο γήπεδο αλλά  αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι ένας άριστος μαθητής που αγγίζει το 20, γεγονός που μας χαροποιεί περισσότερα από όλα τα άλλα. Θεωρούμε με το πέρας αυτής της χρονιάς θα είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο ποδοσφαιρικό βήμα καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις να αγωνιστεί σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από αυτό της Α' Τοπικής.
Ο 16χρονος Γιώργος Παλάντζας διανύει φέτος την τρίτη του χρονιά με τη φανέλα της αντρικής ομάδας της Ακρόπολης. Αγωνίζεται επίσης στο χώρο του κέντρου και την περασμένη περίοδο πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, είτε ως αλλαγή είτε ως βασικός σε όλη  τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω σε αυτές τις συμμετοχές  μπορεί να "πατήσει" φέτος και να διεκδικήσει  την καθιέρωση του ενώ και γι' αυτόν πρέπει να πούμε πως παράλληλα με το ποδόσφαιρο είναι μαθητής και μπαίνει σε μια χρονιά μεγάλων απαιτήσεων. Πάντως η φιλοσοφία και της φετινής διοίκησης είναι να δίνεται προτεραιότητα στην μόρφωση και στη μάθηση ωστόσο πιστεύτουμε πως πάντα υπάρχει χρόνος και για την ενασχόληση με τον αθλητισμό για όσους πραγματικά το θέλουν.

 Ο Δημήτρης Φώτου είναι επίσης 16 χρονών και την περίοδο 2008-09 είχε παίξει σε ένα μόλις παιχνίδι. Ωστόσο πέρυσι ο προπονητής Κώστας Μπέας τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά καθώς από τη 2η αγωνιστική κιόλας του έδωσε φανέλα βασικού. Αν και άπειρος ήταν ποδοσφαιριστής ειδικών αποστολών αφού έπαιξε σε πολλές και διαφορετικές θέσεις τόσο στο χώρο του κέντρου όσο και στην άμυνα. Το γεγονός είναι πως εκμεταλλέυτηκε τις ευκαιρίες που του δοθήκανε, εργάστηκε σκληρά και στα περισσότερα παιχνίδια είχε φανέλα βασικού και δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που είχε διακριθεί δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον
Ο Φώτης Φώτου, αδερφός του Δημήτρη, είναι 15 χρονών και από πέρυσι που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής μετρά τις πρώτες του συμμετοχές με τη φανέλα της Ακρόπολης. Χρησιμοποιήθηκε στο χώρο του κέντρου αλλά έχει δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί εξίσου καλές και σε άλλες θέσεις. Εντυπωσίασε πάρα πολύ με το ώριμο παιχνίδι του παρά την απειρία του και το νεαρό της ηλικίας του. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που η Ακρόπολη περιμένει πολλά στο μέλλον. Βέβαια τα πάντα στο ποδόσφαιρο εξαρτώνται από τη διάθεση που έχει κανείς να δουλέψει, να πειθαρχήσει και να εντάσσεται σε ένα σύνολο θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του συνόλου αυτού, στοιχεία που ο νεαρός Φώτης Φώτου έχει δείξει πως διαθέτει σε μεγάλο βαθμό.  

Στα 15 χρόνια της ηλικίας του βρίσκεται και ο Αποστόλης Καπουράνης που επίσης πέρυσι απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής και πήρε χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες προς το τέλος του πρωταθλήματος αλλά και στα δύο φιλικά που έδωσε η Ακρόπολη με τη Νίκη Βόλου και έδειξε "σαν έτοιμος από καιρό". Σπάνια ωριμότητα και ποδοσφαιρικό θράσσος για την ηλικία του, έδειξε άφοβος από τη πρώτη στιγμή που του ζητήθηκε να παίξει. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως στα άκρα της άμυνας αλλά είναι από τα παιδιά που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο και να παίξουν όπου τους ζητηθεί. Κι αυτός αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες της Ακρόπολης καθώς έχει δείξει πως αγαπά το ποδόσφαιρο και του αρέσει να εργάζεται παρόλες τις μαθητικές υποχρεώσεις.
   Όλα αυτά τα παιδιά λοιπόν , που πέρα από ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες,   εύχονται καλή ποδοσφαιρική χρονιά στους φίλους της ομάδας και δημιουργούν μεγάλη προσδοκίες για την Ακρόπολη των επόμενων ετών. Και το πιο αισιόδοξο όλων; Πως το νέο αίμα της Ακρόπολης δεν εξαντλείται εδώ, έπεται συνέχεια.