Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Σάκης Κολιαμήτρας: "Το ομαδικό πνεύμα δημιουργεί τις διαφορές"

Ένας από τους αρχηγούς της ομάδας και ποδοσφαιριστής  με τεράστια ψυχικά αποθέματα μιλάει για την ποδοσφαιρική χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει και δηλώνει αισιόδοξος.


Ο Σάκης Κολιαμήτρας υπήρξε, ειδικά την περασμένη περίοδο, μια ηγετική φυσιογνωμία κι ένας από τους παίχτες-κλειδιά στην υπόθεση της παραμονής της ομάδας στην κατηγορία, αν και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Είναι ένας ποδοσφαιριστής και ένας χαρακτήρας που εμπνέει με το πάθος του και την αγάπη του για την Ακρόπολη. Ως ένας από τους αρχηγούς δίνει το σύνθημα εν όψει της νέας χρονιάς:
"Ομαδικό πνεύμα. Αυτό είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι που δημιουργεί τις διαφορές μεταξύ των ομάδων κι αυτό είναι που φέρνει τις μεγάλες εκπλήξεις και τις μεγάλες ανατροπές μέσα στο ποδόσφαιρο. Και δυστυχώς πέρυσι δεν το είχαμε στο βαθμό που έπρεπε γι' αυτό στο τέλος μπήκαμε σε περιπέτειες αν και θεωρώ πως ήμασταν μία από τις πέντε πιο ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας. Εκεί πάνω πρέπει να δουλέψουμε φέτος και να καλύψουμε τις όποιες απουσίες από τις φυγές των ποδοσφαιριστών μας, με αυτό ακριβώς. Και προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια σε μια ομάδα από την απώλεια του ομαδικού πνεύματος. Γι' αυτό θέλω να βλέπω στην ομάδα παιδιά που αγαπούν και σέβονται τη φανέλα της Ακρόπολης, που σε κάνουν να χαίρεσαι που είσαι συμπαίχτης τους. Αυτή η φανέλα κουβαλά 40 χρόνια ιστορίας πλέον και εμείς που θα τη φοράμε φέτος θα εκπροσωπούμε την ιστορία αυτή, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν ανησυχώ όσοι παίχτες κι αν φύγουν γιατί πάντα αυτό το χωριό θα αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και πάντα θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές αξίας που θα θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ακρόπολη Σέσκλου. Δεν πρέπει να μας φοβίζει τίποτα, πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να διασκεδάζουμε παίζοντας ποδόσφαιρο. Πολλοί ίσως θεωρούν πως η Ακρόπολη είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους από την πρώτη στιγμή. Εγώ όμως πιστεύω πως αν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας προς το καλύτερο θα σωθούμε άνετα και επιπλέον θα δώσουμε χρόνο συμμετοχής στα πολλά νέα παιδιά που έχουν ξεκινήσει μαζί μας την προετοιμασία. Σ' αυτά τα νέα παιδιά έχω να πω πως, θα πρέπει να θεωρούνε τιμή τους που μπαίνουν στην οικογένεια της Ακρόπολης και πως αν πραγματικά αξίζουν η Ακρόπολη είναι πολύ καλό σκαλοπάτι για να πατήσουν και να κάνουν το μεγάλο, επόμενο  άλμα τους. Γιατί η Ακρόπολη πόνταρε πάντα στους μικρούς και τους έδινε την ευκαιρία να φανούν και επιπλέον έχει δημιουργήσει τέτοια παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες που τα μάτια των ειδικών  έχουν  πέσει πάνω της. Πάμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, μια καλή οικογένεια, μια καλή παρέα και να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αν πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στη δυναμική της ομάδας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πάντως σίγουρα για ακόμη μία χρονιά θα προσθήσουμε να παίξουμε καθαρό και όμορφο ποδόσφαιρο. Καλή χρονιά σε όλους."