Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ακρόπολη-Ορμίνιο 3-1 (1-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:


neon
cafe - bar
Κεντρική Πλατεία Σέσκλου


Μιας μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Ακρόπολη σήμερα απέναντι στο Ορμίνιο Πορταριάς, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, με τελικό σκορ 3-1. Και πέρα από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια, ήταν και μια νίκη ψυχολογίας που η ομάδα έψαχνε μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, καταφέρνοντας συν τοις άλλοις να διατηρήσει  το αήττητο εντός εδράς.

Η Ακρόπολη έδειξε τις διαθέσεις από το πρώτο δεκάλεπτο της συνάντησης καθώς ο Λάμπρος Παλάντζας στο 3', ο Πούλιος στο 8' και Λάμπρος Παλάντζας στο 11' πάλι έχασαν καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Τελικά το γκολ ήρθε για την Ακρόπολη στο 24' με μια υποδειγματική αντεπίθεση και με πρωταγωνιστές τοιυς Λ. Παλάντζα και Πούλιο, οι οποίοι σήμερα ήταν σε μεγάλα κέφια και οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα στην τέταρτη της νίκη. Συγκεκριμένα, ο Λ. Παλάντζας έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Πούλιο και αυτός προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε κάνοντας το 1-0. Με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο μέρος, χωρίς η Ακρόπολη να κινδυνέψει ιδιαίτερα.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Ακρόπολη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ακόμη μεγαλύτερο πάθος, εκεί όπου οι "μικροί" της ομάδας (Κόκας, Αξιώτης, Αγγ.Κολημήτρας, Γ. Πίννας) έδειξαν πως είναι ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο και πως το μέλλον πραγματικά τους ανήκει. Η Ακρόπολη πίεσε και στο 54'  έκανε το 2-0, με πρωταγωνιστές πάλι τους Πούλιο και Λ. Παλάντζα. Αυτοί τη φορά η ρόλοι αντιστράφηκαν με τον πρώτο και σερβίρει και τον Λάμπρο Παλάντζα να πετυχαίνει το τέταρτο φετινό του τέρμα. Η ομάδα της Πορταριάς προσπάθησε να αντιδράσει, άνοιξε το παιχνίδι της και έτσι η Ακρόπολη έκανε στο διάστημα από το 55' έως το 70' ένα ονειρεμένο δεκαπεντάλεπτο με πολλές ευκαιρίες κι  ένα ακόμη γκολ (3-0) που ήταν και το πιο θεαματικό ήταν συνάντησης όταν στο  67' όταν ο κεραυνός του Κ. Κολυμήτρα, λίγο έξω από την περιοχή,  κόλλησε στο αριστερό "Γ" του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η εξέλιξη αυτή  έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή της ομάδας, Κώστα Μπέα, να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους μικρούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εξίσου καλά και στο διάστημα από το 70' έως τη λήξη του αγώνα είδαμε την πιο νεανική Ακρόπολης της φετινής σεζόν μέχρι σήμερα. Ήταν πραγματικά ένα όμορφο και ελπιδοφόρο θέαμα, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτός ακριβώς είναι φέτος ο μεγάλος στόχος της φετινής Ακρόπολης: να μπορέσει να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε όλα αυτά τα παιδιά. Το Ορμίνιο μείωσε στο 79' με όμορφο ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά και η Ακρόπολη είχε πολύ καλές στιγμές με τους Γ. Πίννα (83' και 87') και Κ. Ανατολή (85' και 89').


Τελικά το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την Ακρόπολη με 3-1 και χαροποίησε  τον κόσμο της ομάδας που αψήφησε το κρύο και βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας για ακόμη μία φορά προκειμένου  να τη χειροκροτήσει. Για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Κόκας, Αξιώτης, Θ.Κολιαμήτρας, Μάρας, Μόσιος Ζ, Κ.Κολυμήτρας, Κολημήτρας Άγγελος (76' Φώτου Δ), Παλάντζας Λ. (70' Παλάντζας Γ.), Πίνας (Χ) Γερ. Πούλιος (72' Ανατολής Κ.)