Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Αγ.Παρασκεύη-Ακρόπολη 2-1 (0-0)


Ο ορισμός της ποδοσφαιρικής αυτοκτονίας ήταν αυτό που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στις όμορφες γηπεδικές εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκεύης καθώς η Ακρόπολη δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον πόντο της ισοπαλίας σε ένα ματς που έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως έπαιξε καλύτερα και το μόνο αποτέλεσμα που δικαιούταν ήταν η νίκη και μόνο αυτή.

Το γκολ που έκρινε την συνάντηση ήρθε για τους γηπεδούχους στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ η Ακρόπολη έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει σήμερα μια μεγάλη νίκη. Ήταν πραγματικά ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο σε μία ομάδα που σίγουρα έχει και ποιότητα και εμπειρία αλλά ωστόσο η Ακρόπολη σήμερα κυριολεκτικά τιμωρήθηκε από  την μπάλα, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 0-0 με την Ακρόπολη να έχει πολύ καλές ευκαιρίες με τους Λάμπρο Παλάντζα (12' και 15')  και Καραμπίνη (37')  να μην μπορούν να εκμεταλευτούν την ευνοϊκή θέση που είχαν στην περιοχή και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.  Ενώ στην φάση που κινδυνέψαμε (25') ο Θάνος Ανατολής, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σήμερα, έκανε καίρια επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Αυτή, πάνω κάτω, ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο α' μέρος όπου η Ακρόπολη επιπλέον είχε τον ευνοϊκό άνεμο, ένα στοιχείο που δεν μπόρεσε αξιοποιήσει.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα. Συγκεκριμένα στο 48' ο Β. Καραμπίνης έφυγε πίσω από την πλάτη της αντίπαλης  άμυνας ωστόσο δεν πλάσαρε καλά και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα, ο οποίος είχε μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Τάσου Κολυμήτρα στο 63'. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 66', ΄παρόλο που ο Θάνος Ανατολής  απέκρουσε πολύ καλά στο πρώτο σουτ αλλά στην επαναφορά   έγινε το γκολ. Η Ακρόπολη  απάντησε σχεδόν άμεσα με ένα πανέμορφο γκολ του Κ.Κολυμήτρα στο 70' που με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.

Η Ακρόπολη συνέχισε το ίδιο καλά, πίεσε, έτρεξε, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, βρέθηκε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή  και είδε στο 87' την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ μετά από κοντινή κεφαλιά του Β. Ντίκα που επανεμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό. Ωστόσο στο 92' έγινε το τελικό 2-1, σε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας μας και όμορφο γυριστό πλασέ του αντίπαλου επιθετικού. Όπως ήταν φυσικό το τελικό αποτέλεσμα άφησε στην αποστολή της ομάδας μια πικρή γεύση ενώ ο προπονητής Κώστα Μπέας θα λέγαμε πως είναι ο μεγάλος αδικημένος της σημερινής μέρας καθώς παρόλες τις απουσίες έστησε εξαιρετικά την ομάδα και ήταν αυτός που πρώτος πίστεψε πως η Ακρόπολη σήμερα θα μπορούσε να αποδράσει από την Αγία Παρασκεύη με το διπλό.
  
Όπως γίνεται αντιληπτό μετά από τέτοια εικόνα στο παιχνίδι θα αδικούσαμε τους ποδοσφαιριστές μας που κάνανε μια όμορφη και παλληκαρίσια προσπάθεια αν ψάχναμε στις σοβαρές σημερινές μας απουσίες (Πούλιος, Μόσιος Ι., Παπούλιας) την παραμικρή δικαιολογία. Αλλά ούτε και με τον βοηθό κ. Τασόπουλο νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο ν'  ασχολούμαστε πλέον  αν και  θα είχαμε κάθε λόγο, καθώς-για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει- είναι επιδεικτικά εχθρικός κατ' εξακουλούθηση με την Ακρόπολη   και αποτέλεσε την μόνη παραφωνία σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε έως σήμερα. Η ανεκδιήγητη  συμπεριφορά του ωστόσο καταγράφεται και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως  είναι η τελευταία φορά που επιτρέπουμε να γίνει κάτι τέτοιο αφού η Ακρόπολη Σέσκλου είναι  αρκετά μεγάλο μέγεθος για να επιτρέψει σε κάποιους να της φέρονται τόσο απαξιωτικά. Ωστόσο θα προτιμήσουμε  να  κρατήσουμε από το 2009 τις ωραίες εικόνες (όπως αυτή στη φωτογραφία επάνω) και έτσι θα το αποχαιρετίσουμε καθώς αυτό το παιχνίδι τελικά αποτέλεσε και την τελευταία επίσημη μας υποχρέωση για φέτος. Η Ακρόπολη αγωνίστηκε με τους: Ανατολής Θ, Κόκας, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ, Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Κολημήτρας Αγγ. (61' Κολυμήτρας Τ), Παλάντζας Λ (71' Ανατολής Κ,) , Πίνας (Χ) Γερ., Καραμπίνης (74' Ντίκας Β,)