Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ομάδες Ακαδημιών.

Σε μια εποχή που ένα από τα βασικά προβλήματα των τοπικών ομάδων είναι η στέλεχωση τους με επαρκή αριθμό ποδοσφαιριστών η Ακρόπολη Σέσκλου εξακολουθεί και βγάζει παίχτες. Χρειαζόμαστε πολύ χώρο και χρόνο για να αναφερθούμε και να παρουσιάσουμε τους ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης που κατά καιρούς αγωνίστηκαν στις επαγγελματικές κατηγορίες(Α', Β' και Γ' Εθνική). Η επάρκεια αυτή μάλιστα ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο, αν και η ομάδα πέρασε δύσκολα χρόνια στη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής, δεν απειλήθηκε ποτέ με εξαφάνιση. Ο εφιάλτης του Πρωτοδικείου δεν έριξε ποτέ την σκιά του πάνω από την Ακρόπολη Σέσκλου, τουλάχιστον όχι εξαιτίας έλλειψης ποδοσφαιριστών.
Πρόκειται για ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα που θεωρούμε πως ήρθε ο καιρός να το αξιοποιήσουμε, δίνοντας πρώτα από όλα τη χαρά στα ίδια τα παιδιά που διψούνε να παίξουνε ποδόσφαιρο και να αθληθούν. Και πως αξιοποιείτε αυτό; Μα φυσικά με τη δημιουργία Ακαδημιών που θα λειτουργούν με τα σωστά πρότυπα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και το σωστό ποδόσφαιρο (η νοοτροπία κυρίως) διδάσκεται από τις νηπιακές ηλικίες πια, έτσι ώστε στην ηλικία των 13-14 ο ποδοσφαιριστής να έχει όλες τις βάσεις . Ωστόσο μια σωστή ακαδημία δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με έναν προπονητή, όσο καταρτισμένος κι αν είναι, όσο καλός κι εργατικός κι αν αποδειχτεί. Η ακαδημία είναι από μόνη της μια ομάδα και έχει σχεδόν όλες τις ανάγκες της πρώτης ομάδας. Κάπου στο τοπικό τύπο διαβάσαμε πως η ΕΠΣΘ θα ξεκινήσει τα πρωταθλήματα των μικρών ταυτόχρονα με τα πρωταθλήματα των πρώτων ομάδων. Και θα ήταν κρίμα η Ακρόπολη να μη συμμετάσχει επειδή δεν μπορεί να βρεθεί διοίκηση για τους μικρούς, δηλαδή ένα επιτελείο ανθρώπων που θα αναλάβει την οργάνωση και τις ανάγκες των ακαδημιών. Το ζήτημα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από οικονομικό, εκεί οι λύσεις θα βρεθούνε γιατί η αρωγή της πρώτης ομάδας είναι δεδομένη. Οι γονείς, ειδικά οι γονείς, των παιδιών θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Η διοίκηση της Ακρόπολης είναι εδώ και περιμένει προτάσεις. Και θα συζητήσει και θα βοηθήσει και θα παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις. Θα ήταν εντυπωσιακά καλύτερα τα πράγματα εάν δημιουργούσαμε ακαδημίες οι οποίες θα λειτουργούσαν όπως έπρεπε. Η θέληση είναι το βασικό συστατικό. Όλα τα έρχονται και μάλιστα δίνουν καρπούς σύντομα. Φέτος που τόσο νωρίς η Ακρόπολη έχει πλήρης και ορεξάτη διοίκηση, που τα της πρώτης ομάδας θα είναι τακτοποιημένα και λυμένα εγκαίρως, που η ακαδημία θα είναι βασική μας προτεραιότητα θα ήταν κρίμα να χαθεί η ευκαιρία. Ας σκεφτούμε μόνο πόσο πιο ωριμοί ποδοσφαιρικά και πόσο καλύτεροι θα ήταν οι 16άρηδες, 17άρηδες και 18άρηδες που στελεχώσαν την ομάδα τη χρονιά που τελείωσε εάν είχαμε ασχοληθεί μαζί τους σοβαρά όταν ακόμη ήταν μαθητές του δημοτικού.