Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μήνυμα του Προέδρου για τη σεζόν 2009-10


Ο Πρόεδρος του Π.Ο.Σέσκλου Ακρόπολη, Πίννας Απ. Χρήστος, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, απευθύνει στην οικογένεια της Ακρόπολης και τους φίλους της ομάδας το παρακάτω μήνυμα:
"Εκ μέρους της διοίκησης θέλω να εκφράσω αρχικά τις ευχαριστίες σε ΟΛΑ μέλη που παραβρέθηκαν στις εκλογές της 21/6/2009 δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη και εμπιστοσύνη στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια Ακρόπολη που θα λειτουργεί σαν αγαπημένη οικογένεια και θα αποτελεί έναν άξιο πρεσβευτή του Σέσκλου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Επίσης ευχαριστούμε τις προηγούμενες διοικήσεις που έφεραν την ομάδα εως εδώ, πολλές φορές μέσα από δύσκολες συνθήκες θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο και ενίοτε βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη . Έχουμε αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης και ήδη εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε την Ακρόπολη Σέσκλου κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα: μια κυψέλη αθλητισμού για μικρά παιδιά, ένα σχολείο που θα τους προσφέρει ψυχικές άμυνες απέναντι στην αφθονία των σκοτεινών πειρασμών που, δυστυχώς, τα πολιορκεί καθημερινά. Θα κάνουμε ό,τι δυνατό να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες άθλησης για όλα τα παιδιά που θα θελήσουν να ενταχθούν στους κόλπους της ομάδας. Αλλά από την πλευρά μας ζητάμε και από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους αυτών των παιδιών να σταθούνε στο πλευρό μας και να μας συμπαρασταθούν ηθικά, αν μη τι άλλο, σε μια προσπάθεια που δεν είναι καθόλου εύκολη και που επιβάλλεται να την αντιμετωπίσουμε σαν μια συλλογική προσπάθεια, ολόκληρης της κοινωνίας του Σέσκλου.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα όραμα, που θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι μόνο δικό μας αλλά των πολλών φίλων που έχει η Ακρόπολη: θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που περισσότερο από την νίκη θα αγαπάει το πνεύμα του αθλητισμού, που θα σέβεται αντιπάλους και διαιτητές επειδή θα έχει αναπτυγμένο το αίσθημα του αυτοσεβασμού, που θα χαίρεται να παίζει ποδόσφαιρο γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, χαρά, διασκέδαση -όχι ψύχωση ούτε πόλεμος, μια ομάδα που θα κατακτήσει τον σεβασμό των άλλων όχι επειδή το Σέσκλο θα είναι μια «δύσκολη έδρα» αλλά επειδή θα είναι ένα φιλόξενο μέρος από το οποίο κανείς δεν θα φεύγει με παράπονα. Ξέρουμε πως το στοίχημα είναι δύσκολο. Αλλά ευελπιστούμε πως το αποτέλεσμα στο τέλος θα μας δικαιώσει και θα μας κάνει υπερήφανους.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως όταν έρθει η στιγμή να ορίσουμε και να αποτιμήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας μας, αυτό δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τον αριθμό των νικών και πόσα γκολ θα πετύχουμε στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής στο οποίο θα συμμετάσχει η Ακρόπολη τη φετινή χρονιά.
Τέλος απευθύνουμε θερμούς χαιρετισμούς σε όλους όσους μοχθούν καθημερινά για να υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: διοικήσεις, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και φυσικά το διοικητικό όργανο, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Νομίζω πως έχουμε καταλάβει πλέον πως στο γήπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γενικότερα είμαστε, όλοι μας, περισσότερο συμπαίχτες παρά αντίπαλοι. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους. "