Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Α-ΤΡΟ-ΜΗ-ΤΗ!!!!

Μεγάλο διπλό (2-3) με ανατροπή κόντρα στον Θησέα, μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα.
Σκηνές ζούγκλας έξω από τα αποδυτήρια μας. 
Μια Ακρόπολη, βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν

  Ένα σχεδόν απίστευτο ματς έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Κ. Λεχωνίων, με την Ακρόπολη να επιστρέφει στις αποσκευές με ένα μεγάλο διπλό, που έχει τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική σημασία για την ομάδα μας που κατάφερε μια σπάνια ανατροπή και απέδειξε πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η έως τώρα της πορεία. Ωστόσο το παιχνίδι αμαυρώθηκε από σκηνές που κάθε άλλο παρά τιμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη γενναία προσπάθεια που κάνουν οι παράγοντες των ομάδων  για να το κρατήσουν όρθιο στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που  έχουν σήμερα δημιουργηθεί και δεν έχουν αφήσει τίποτα ανέγγιχτο. 
Ένας από τους μεγάλους μας σημερινούς πρωταγωνιστές, ο Κώστας Κολυμήτρας.

Το παιχνίδι φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης πως θα έχει ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν με μοναδικό τους προσανατολισμό τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Ακρόπολη μάλιστα είχε και την μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λεπτου να προηγηθεί,  όταν από την ασίστ του Γ. Μόσιου στο 36' ο Πούλιος βρήκε, εντός περιοχής,  την μπάλα στην κίνηση και ο εκπληκτικός σήμερα αντίπαλος τερματοφύλακας την βρήκε με
 τα ακροδάχτυλα στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα επαναλήφθηκε σχεδόν η ίδια φάση αλλά και πάλι ο γκολκήπερ των γηπεδούχων σταμάτησε εντυπωσιακά την βολίδα του Ν. Πούλιου, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. 
Και ο αδερφός του Τάσος Κολυμήτρας, επίσης

Το ημίχρονο έληξε 0-0 αλλά κάποιοι  στην ανάπαυλα θεώρησαν πως έπρεπε να δράσουν διαφορετικά για να κερδίσουν το παιχνίδι. Έτσι μια ομάδα παραγόντων και ο προπονητής των αντιπάλων "μπούκαραν" στην κυριολεξία  στα αποδυτήρια των διαιτητών καταφέροντας εναντίον τους απίστευτες απειλές και ύβρεις-προσφιλής τακτική για κάποιους, δυστυχώς- με αποτέλεσμα ο εξαιρετικός μέχρι εκείνη τη στιγμή διαιτητής κ. Βλάχος να  χάσει έκτοτε τον έλεγχο του παιχνιδιού.   Έτσι, αφού στο 47' ο Σ. Αξιώτης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν σε κενή εστία,  στο 48' έγινε η φάση που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι όταν σε σπρωξίματα μεταξύ αμυνόμενων και επιθετικών στην περιοχή μας, φάση η οποία επαναλαμβάνεται άπειρες φορές στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ο διαιτητής υπέδειξε ένα πέναλτι που αιφνιδίασε ακόμη και τους γηπεδούχους και όπως ήταν φυσικό αμφισβητήθηκε έντονα. Το πέναλτι έγινε γκολ στο 49' αλλά οι έντονες διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν από πλευράς Ακρόπολη με αποτέλεσμα να βρεθεί "κιτρινισμένη" σχεδόν η μισή ομάδα αν λάβουμε υπόψη πως ήδη κουβαλούσε δύο αυστηρές κίτρινες από το πρώτο μέρος. Στο 53' με κοντινή κεφαλιά ο Θησέας έκανε το 2-0 και οι παίχτες της Ακρόπολης διαμαρτυρήθηκαν έντονα θεωρώντας πως  πως ο σκόρερ βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση, το σίγουρο πάντως είναι πως ο βοηθός είχε χάσει εντελώς τη φάση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο παίχτες της Ακρόπολης φάνηκαν να παρατάνε   το παιχνίδι αφού τα νεύρα και ένταση εντός του αγωνιστικού χώρου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. 
Β. Σουλιώτης στο βάθος και Στ. Στεργιόπουλος δεξιά, πραγματικά πολυεργαλεία

Η φάση που επανέφερε την Ακρόπολη στο παιχνίδι είχε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα  μας Δημήτρη Ντίκα  που λίγο μετά το 2-0 στο 55' καπάκωσε την μπάλα σε πλασέ από κοντά του Δενελάβα. Από ΄κει και έπειτα μίλησε  ο πληγωμένος εγωισμός, το πάθος, η ψυχή και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Ακρόπολης που πίστεψαν στην ανατροπή όταν ο Γιάννης Μόσιος-εκπληκτικός για ακόμη ,μία φορά-  μείωσε σε  2-1 στο 68'. Στο  71΄ η χρυσή αλλαγή του Κώστα Μπέα, ο νεαρός Νίκος Παγώνης, με φοβερό βολέ στο παραθυράκι της εστίας του Θησέα έκανε το 2-2. Η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου πλέον για την ομάδα μας και έγινε γεγονός όταν ο Γιάννης Μόσιος στο 83' πέτυχε το ομορφότερο γκολ της συνάντησης στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει διαδοχικά σε οριζόντιο δοκάρι, την γραμμή της εστίας, ξανά στο οριζόντιο δοκάρι και αυτή τη φορά εντός της γραμμής. Στο (δικαιολογημένο) 8λεπτο των καθυστερήσεων ο Θησέας είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες να κάνει γκολ αλλά ο Δημήτρης Ντίκας κράτησε το τρίποντο για την ομάδα μας με νύχια και με δόντια.
  Τα όσα πήγαν να γίνουν στο τέλος της συνάντησης με ομαδικό "ντου" κάποιων φίλων του  
Θησέα στους ποδοσφαιριστές μας δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση από το γεγονός πως-όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι-προκλήθηκαν από το ποδοσφαιριστή μας. Ακόμη κι έτσι  να είναι όμως ο ρόλος κάποιων, ειδικά όταν πρόκειται για γηπεδούχους, δεν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και λίγο έλειψε να ζήσουμε φρικαλέες εικόνες, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών μάλιστα, για τις οποίες κανείς τώρα δεν θα ήτανε υπερήφανος. Ωστόσο εμείς σαν Ακρόπολη, αφού δηλώσουμε πως θα διερευνήσουμε εάν υπήρξε όντως από την πλευρά μας πρόκληση επιβάλλοντας ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμωρίες, θα πούμε πως βάζουμε πάνω από όλα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μας με τον Θησέα Αγριάς  και τα ξεχνάμε όλα ευχαριστώντας όσους εκ μέρους των γηπεδούχων-διοικούντες και οπαδούς- λειτούργησαν με την δέουσα σύνεση έτσι ώστε όλες οι ασχήμιες να πάρουν τέλος  (οι παίχτες της Ακρόπολης έμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια για σχεδόν μισή ώρα) λίγο πριν  υπάρξουν ακόμη και τραυματισμοί.  
  Στα όποια διαιτητικά λάθη του κ. Βλάχου δεν θα σταθούμε γιατί από ένα σημείο και μετά θα ήταν δύσκολο ακόμη και για τον πιο έμπειρο να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο παιχνίδι. Όμως όφειλε να μην ξεκινήσει το β' μέρος εάν όσοι εισβάλλανε στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν απομακρυνόντουσαν εκτός αγωνιστικού χώρου. Επιπλέον η Επιτροπή Διαιτησίας οφείλει να αξιολογεί καλύτερα παιχνίδια σαν κι αυτό και να τα εμπιστεύεται σε πιο έμπειρους διαιτητές αφού ήταν φανερό πως και οι νεαροί βοηθοί του κ. Βλάχου στο β' μέρος παίζανε κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση, παράγοντας που συνιστά τον μεγαλύτερο αντίπαλο για κάθε διαιτητή. 
Μεγάλη ανατροπή, έξαλλα πανηγύρια. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μία γροθιά.

Με την λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Ακρόπολης, που σήμερα εγκαινίασαν την επετειακή στολή με τις άσπρες και μπλε ρίγες και το παραδοσιακό σήμα της ομάδας που παραπέμπουν στα πρώτα χρόνια της Ακρόπολης Σέσκλου, ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς απολύτως δικαιολογημένα. Κατάφεραν μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του τοπικού ποδοσφαίρου, τον Θησέα Αγριάς, κι αυτό δίνει διαστάσεις θριάμβου στο σημερινό μας επίτευγμα. Ωστόσο επειδή το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη δεν πρέπει να μείνουμε εδώ και κυρίως θα πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να δείχνουμε σεβασμό σε όλους ανεξαιρέτως τους αντιπάλους.
 Έπαιξαν: Ντίκας, Λ. Καπουράνης, Στεργιόπουλος, Τσούτσας, Σουλιώτης Β., Φώτου Φ. (60' Παγώνης), Αξιώτης (60' Τσουκάλης), Κολυμήτρας Τ., Πούλιος, Γ. Μόσιος (84' Σουλιώτης Α.), Πούλιος.
Σάκης Κολιαμήτρας (φώτο αρχείου)

   Μια τόσο σπουδαία νίκη περιμέναμε  από την αρχή των επίσημων υποχρεώσεων για να την αφιερώσουμε σε έναν παίχτη- σύμβολο της Ακρόπολης Σέσκλου, τον Σάκη Κολιαμήτρα που πρόσφατα έκανε μια σοβαρή επέμβαση στο γόνατο που τον ταλαιπωρούσε χρόνια τώρα. Είναι το πάθος του και η αγάπη του για τη φανέλα της Ακρόπολης που μας εμπνέει όλους από την πρώτη στιγμή αυτής της αγωνιστικής χρονιάς. Ένας πραγματικός ηγέτης, ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, μια μεγάλη ψυχή: Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ. Σάκη, φίλε, για σένα η σημερινή νίκη. Σου ευχόμαστε μέσα από τη ψυχή μας να γίνεις γρήγορα καλά και να έρθεις πάλι κοντά μας. Η  μεγάλη μας και παντοτινή νίκη εξάλλου είναι η οικογένεια της Ακρόπολης και τα παιδιά της. 
                           Σάκη, περαστικά. Η γνήσια και ανιδιοτελής αγάπη σου για την ομάδα, μας εμπνέει όλους!!!