Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αν ζούσε σήμερα ο Χίτσκοκ θα είχε διαρκείας στην Ακρόπολη!!!


Κολλημένη με τα... θρίλερ η Ακρόπολη που έκανε μία ακόμη απίστευτη ανατροπή κόντρα σε κάθε (ποδοσφαιρική) λογική με γκολάρα του Σταύρου Αξιώτη στο 93' 


Αυτό που μόλις πριν 15 μέρες περιγράφαμε ούτε λίγο ούτε πολύ ως στο παιχνίδι της δεκαετίας, δηλαδή το 2-3 στην έδρα του Θησέα, όσο κι αν μοιάζει αδιανόητο και εξωπραγματικό, επαναλήφθηκε στο γήπεδο μας αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Πρωτεσίλαο Πτελεού κι έτσι η Ακρόπολη βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το βιβλίο γκίνες αφού φέτος (αν θυμηθούμε και το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στο Ρήγα) ο εθισμός της στα παιχνίδια θρίλερ μοιάζει χωρίς προηγούμενο. Πάντως από την άλλη αυτό που πρέπει να πούμε πως μπορεί η Ακρόπολη να πανηγύρισε για ακόμη μία φορά μια αντρίκια και δίκαιη πέρα για πέρα νίκη αλλά και πάλι έπαιξε με τη φωτιά και ίσως ακόμη και με το ενδεχόμενο του διασυρμού  σε ένα παιχνίδι εντός έδρας κι ωποσδήποτε πρέπει να προβληματιστεί. 

  Η Ακρόπολη ξεκίνησε για ακόμη μία φορά πολύ άσχημα το παιχνίδι γεγονός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η καλοδουλεμένη ομάδα του Πτελεού στο 8' που με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-1. Από κει κι έπειτα ο Πρωτεσίλαος έπαιξε περισσότερο για να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ κι η Ακρόπολη φάνηκε να "πνίγεται" από το άγχος και την νευρικότητα. Το δεύτερο "ηλεκτροσόκ" ήρθε στο 52' από νέο αμυντικό λάθος κι έτσι η Ακρόπολη βρέθηκε πίσω με δύο γκολ διαφορά. Στο 60' ήρθε μια μεγάλη απόκρουση από τον Γιάννη Μπαρμπουνάκη που απέτρεψε το τρίτο σε βάρος μας γκολ και στο 65' η ομάδα μας έδειξε να έχει σφυγμούς και να παραμένει ζωντανή όταν επιτέλους έκανε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς αλλά ο κορυφαίος της ποδοσφαιριστής Φ. Φώτου απέτυχε να στείλει την μπάλα από πολύ κοντά στα δίχτυα. Έκτοτε άρχισε μια μαζική επίθεση και με τη βοήθεια που πήρε από τον πάγκο και τον προπονητή, η γνωστή, καλή Ακρόπολη εμφανίστηκε και πάλι στο γήπεδο. Το 2-1 έκανε ένας ποδοσφαιριστής που είχε περάσει στο 30' σαν αλλαγή, ο Βασίλης  Φώτου, μία από τις φετινές μεταγραφές, με κοντινό πλασέ μετά από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ στο 78'. Αυτό που έγινε από εκείνο το σημείο και ως τη λήξη ήταν πραγματικά μια αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου κι έτσι στο 83' ο Γιάννης Μόσιος έκανε γκολ το πέναλτι που προήλθε από καθαρό σταμάτημα της μπάλας με το χέρι από αμυντικό του Πρωτεσιλάου. 
Μεγάλη εμφάνιση και γκολ σπάνιας ομορφιάς σήμερα  από τον Σταύρο Αξιώτη

  Ο επιθετικός μονόλογος της Ακρόπολης συνεχίστηκε και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το φάουλ που εκτέλεσε ο πολύ καλός σήμερα Νίκος Τσουκάλης ήρθε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας εκεί όπου ο Σταύρος Αξιώτης με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα χαρίζοντας μία ακόμη μεγάλη νίκη στην ομάδα του και υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την τεράστια συμβολή του στην Ακρόπολη τα τελευταία χρόνια. Δικαίως το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα και δικαίως για ακόμη μία φορά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Σέσκλου τρίβανε τα μάτια τους με όσα βλέπανε. Αν μη τι άλλο η φετινή Ακρόπολη εγγυάται πλούσιο θέαμα ωστόσο είναι μια ομάδα ακατάλληλη για καρδιακούς.
Έπαιξαν: Μπαρμπουνάκης, Καπουράνης (30' Φώτου Β.), Στεργιόπουλος (70' Τσουκάλης), Τσούτσας, Σουλιώτης Β., Φώτου Φ. , Αξιώτης, Κολυμήτρας Τ., Πούλιος (50' Παγώνης), Μόσιος Γ., Σουλιώτης Α.

*** Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζήση Τάμπα,  μέλος της διοίκησης και συνεργάτη του site της Ακρόπολης για το φωτογραφικό υλικό από το χθεσινό παιχνίδι.