Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Χτίσιμο σε στέρεες και υγιείς βάσεις, ο φετινός στόχος.

   Η Ακρόπολη κλείνει μια εβδομάδα προετοιμασίας, γεμάτη θετικά και αισιόδοξα μηνύματα. 
    Πρώτο φιλικό με Αγία  Παρασκευή στις 18 Αυγούστου. 

Σκληρή δουλειά, το χαρακτηριστικό της πρώτης εβδομάδας.
Μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς κλείνει  η Ακρόπολη και τα πρώτα σημάδια είναι θετικά αφού πλέον μετά τη λύση στο διοικητικό πρόβλημα είναι διάχυτη η αίσθηση πως κάτι καινούργιο γεννιέται. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε πως ο πρώτος μεγάλος στόχος για φέτος έχει επιτευχθεί αφού όπως όλα δείχνουν μένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τον περυσινό κορμό που οδήγησε την ομάδα στην άμεση επιστροφή στην κατηγορία όπου θεωρούμε πως ανήκει, δηλαδή την Α' Τοπική. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ήδη πολύ στέρεες βάσεις όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας. Στις προπονήσεις καθημερινά συμμετέχει ένας κορμός 20-22 ποδοσφαιριστών που δουλεύει σκληρά κάθε απόγευμα στους χώρους μέσα και γύρω από το Δημοτικό Γήπεδο Σέσκλου.

(από αριστερά) Γ. Σαρρής Στ.Στεργιόπουλος, Τ. Τσούτσας και Βαγγ.Κερασιώτης. 

 Πέρα από τους "παλιούς"  στην ομάδα παραμένουν τρεις ποδοσφαιριστές που ήρθανε πέρυσι από διαφορετικές ομάδες και συμβάλλανε τα μέγιστα στην υπόθεση της ανόδου. Πρόκειται για τον Γ. Σαρρή, τον Στεφ. Στεργιόπουλο, τον Τάσο Τσούτσα. Σε αυτούς θα προσθέσουμε και τον νεαρό  τερματοφύλακα Βαγγ. Κερασιώτη που με τη μέχρι στιγμής παρουσία του δίνει μεγάλες υποσχέσεις για το αύριο. 
Ντίκας Δημήτρης και Μόσιος Ζήσης.
     
Τα ευχάριστα όπως δεν σταματάνε εδώ καθώς επιστρέφουν δύο ποδοσφαιριστές που επαγγελματικοί λόγοι τους κρατήσανε πέρυσι μακριά από την ομάδα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δ. Ντίκα και τον κεντρώο Ζ. Μόσιο που η επιστροφή τους ισοδυναμεί στην ουσία με δύο μεταγραφές πρώτου μεγέθους που αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές λύσεις. Από το μέτωπο των μεταγραφών πέρα των ήδη ανακοινωθέντων Βαγγ. Σουλιώτη και Νικ. Τσουκάλη αναζητούνται ένας ή δύο ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στόχος ωστόσο μάλλον δύσκολος με δεδομένο πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ωστόσο η Ακρόπολη δεν θα έλεγε όχι σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα αποδείξουν πως έχουν τη διάθεση να δουλέψουν μαζί μας και να εναρμονιστούν με το πνεύμα και τη φιλοσοφία της.  Κι αυτό πως σημαίνει πως πιθανότατα από εβδομάδα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις. Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις αυτές θα έχουν να κάνουν κυρίως με ποδοσφαιριστές με μικρό ή καθόλου χρόνου συμμετοχής που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν  με την Ακρόπολη και οι σχετικές αποφάσεις θα έχουν παρθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου. 
Το αύριο της Ακρόπολης Σέσκλου
   
Αυτό που με τίποτα δεν πρέπει να αγνοήσουμε είναι η παραδοσιακά μεγάλη δεξαμενή από όπου η Ακρόπολη αντλεί ποδοσφαιριστές διατηρώντας τον χαρακτήρα που έχει ως σήμερα: τους μικρούς Σεσκλιώτες που ήδη συμμετέχουν στην προετοιμασία ενώ κάποιοι από αυτούς, παιδιά όπως ο Νίκος Παγώνης, ο Φώτης Φώτου, ο Βαγγέλης Τάμπας, o Νίκος Πασιάς  και ο Τάσος Ανατολής,  έχουν ήδη αρκετές παραστάσεις και αποτελούν τις μεγάλες μας φετινές προσδοκίες.
Οι τερματοφύλακες (Ντίκας και Σαρρής) εν ώρα δράσης.

Κάπως έτσι - και με τη συνεχή παρουσία της διοίκησης στο γήπεδο- η Ακρόπολη ετοιμάζεται σιγά σιγά για την νέα χρονιά  και σε μία εβδομάδα από τώρα είναι έτοιμη να κάνει τα αποκαλυπτήρια της στους φίλους της αφού το Σάββατο 18 Αυγούστου θα δώσει το πρώτο της δυνατό τεστ εντός έδρας με αντίπαλο την ομάδα της Αγ. Παρασκευής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί. Στον αγώνα αυτόν κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και ο αγιασμός εν όψει της νέας χρονιάς.