Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ακρόπολη-Απόλλων Κ. 1-2 (1-1)


Στη σφαίρα της....μεταφυσικής θα πρέπει πλέον να αναζητήσει η Ακρόπολη την αιτία για ήττες όπως τη σημερινή, που δυστυχώς δεν είναι η μόνη την φετινή περίοδο. Κι αυτό γιατί η Ακρόπολη έκανε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια φέτος και ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει μια εύκολη νίκη βρέθηκε στο τέλος να έχει χάσει ένα παιχνίδι τη βαθμολογική σημασία τού οποίου θεωρούμε περιττό να υπογραμίσουμε για ακόμη μία φορά. Έτσι η ομάδα μας βρίσκεται πλέον για τα καλά με την πλάτη στο τοίχο όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής.


Στο 11ο λεπτό η Ακρόπολη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή τού Γαβρήλου Τσουκάλη αλλά ο Κ. Κολυμήτρας έστειλε την μπάλα άουτ κλωτσόντας την μεγάλη ευκαιρία. Στο 18' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά-σέντρα όπου η μπάλα με την βοήθεια του αέρα πήρε μια παράξενη τροχιά. Στο 26΄ ο Γαβρήλος Τσουκάλης που στα 37 χρόνια έκανε απίστευτα πράγματα για ακόμη ένα παιχνίδι βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων ο οποίος απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης έκανε δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς . Στο 31΄ όμως έγινε κάτοχος της μπάλας  στην περιοχή, μετά από ασίστ του Μάρα,  και με ένα ασύληπτο βολέ στο δεξί γάμα της αντίπαλης εστίας έκανε το 1-0. Στο 43' η αποχώρηση λόγω τραυματισμού τού Θ. Κολιαμήτρα αποδιοργάνωσε ολόκληρη την ομάδα η οποία δέχτηκε ένα γκολ στο 45' με σουτ εντός της περιοχής, προϊόν της σύγχυσης που επικρατούσε για ένα περίπου δίλέπτο. 
Στο β' μέρος η Ακρόπολη μπήκε δυνατά  και στο 51΄και πάλι με τον Γαβρήλο Τσουκάλη είχε σουτ στο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Π. Μάρας δεν μπόρεσε να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα, ενώ στο 60΄πάλι ο Π. Μάρας από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Στο 70' ο Γαβρίλος Τσουκάλης ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να διώξει εντυπωσιακά στη γωνία του. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 73' όπου ήρθε η απόλυτη παγωμάρα, σε ένα σκηνικό έτσι κι αλλιώς απολύτως χειμωνιάτικο, όπου ο Απόλλωνας κατάφερε την πλήρη ανατροπή με πλασέ εντός της περιοχής μετά από δικό μας ολέθριο αμυντικό λάθος  στο κέντρο του γηπέδου. Η Ακρόπολη προσπάθησε, πίεσε αλλά πλέον το έλειπε το καθαρό μυαλό καθώς το άγχος περρίσευε αφού κυριολεκτικά όλοι από εκείνο το σημείο κι έπειτα βίωναν την όλη κατάσταση σαν μια απίστευτη ποδοσφαιρική φάρσα. Κάπως έτσι η επιστροφή της Ακρόπολης, δυόμιση χρόνια μετά, στη φυσική της έδρα συνοδεύτηκε από ένα πολύ κακό αποτέλεσμα.  Όπως είναι φυσικό μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα η απαισιοδοξία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο. Αλλά θα πούμε ό,τι θα λέγαμε και σε περίπτωση νίκης: είμαστε αναγκασμένοι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕ Λεχωνίων στην έδρα μας. Όπως επίσης είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους. Κι επειδή η διοίκηση αναγνωρίζει πως σήμερα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια αποφάσισε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα να επιβραβεύσει τους ποδοσφαιριστές με ένα δείπνο που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί η έως σήμερα βαθμολογική συγκομιδή να είναι πενιχρή αλλά όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη τού αγώνα να δακρύζουν έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον ασχέτως της κατηγορίας που θα αγωνίζεται τού χρόνου. Ωστόσο εμείς που παρακολουθούμε από κοντά την Ακρόπολη θα το πούμε για ακόμη μία φορά: η Ακρόπολη Σέσκλου βάσει της ποιότητας και της προσπάθειας που έχει κάνει αδικέίται κατάφωρα από τη βαθμολογική της θέση. Και είμαστε σίγουροι πως έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει στο τέλος την σωτηρία της.
***Θα μιλούσαμε για μια πολύ καλή διαιτησία σήμερα αν ο κ. Τρυφωνίδης έδινε ένα καταφανέστατο πέναλτι σε σπρώξιμο του Φώτου Δ. εντός της περιοχής στο 61'. Προφανώς ο εν λόγω διαιτητής θεώρησε πως η Ακρόπολη δεν δικαιούτανε άλλο πέναλτι από τη στιγμή που είχε ήδη πάρει ένα στο πρώτο μέρος. Πρόκειται δυστυχώς για μια  κακώς εννοούμενη δικαιοσύνη η οποία μέχρι τώρα έχει ευνοήσει τις ομάδες πού κάνουνε τον μεγαλύτερο θόρυβο στα γραφεία της ΤΕΔ/ΕΠΣΘ. Εμείς που δεν χτυπάμε τις γροθιές μας στα γραφεία, εμείς που, είτε διαμαρτυρόμαστε είτε όχι, μιλάμε πάντα χαμηλόφωνα, εμείς που δεν ζητήσαμε το "κεφάλι"  κανένος διαιτητή για να φοβηθούν οι άλλοι, είμαστε προφανώς οι αφελείς της ιστορίας και οι πιο πρόσφοροι για....σφαγή.  Στο τέλος τού πρωταθλήματος έχουμε να πούμε πολλά και θα τα πούμε!
Σύνθεση: Ντίκας, Φώτου Φ., Αξιώτης, Σουλιώτης Α., Κολιαμήτρας Θ. (λ.τ. 43' Μόσιος Ζ.), Μάρας, Σουλιώτης Β, Κολυμήτρας Τ. ( 68' Τσούτσας Μ.), Τσουκάλης Γ, Κολυμήτρας Κ., Φώτου Δ. (55' Πούλιος)