Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ακρόπολη-Απόλλων Καναλίων 1-0 (0-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ: "ΤΟ ΣΕΣΚΛΟ"
ΤΣΙΑΜΗΤΑΣ Χρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Νικηταρά 39Β-Αγ.Ανάργυροι
ΒΟΛΟΣ-τηλ: 2421085494



 Με ένα γκολ που σημειώθηκε ακριβώς τη στιγμή που το χρονόμετρο σημαδεύε το τελευταίο λεπτό της συνάντησης (90') κατάφερε η Ακρόπολη να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από τον εξαιρετικό αμυντικά Απόλλωνα Καναλίων. Το γκολ το σημείωσε με κεφαλιά μέσα από τη περιοχή ο Γιάννης Μόσιος (στη φώτο επάνω με με το Νο10) εκμεταλευόμενος πανέμορφη σέντρα του Κώστα Κολυμήτρα. Αυτήν ήταν για την Ακρόπολη η 7η εντός έδρα νίκη.
 Το παιχνίδι είχε δύναμη και πάθος εκατέρωθεν αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να πούμε πως διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ήταν πολύ φτωχό σε ευκαιρίες. Στα θετικά για την Ακρόπολη, όμως θα πρέπει να καταγράψουμε πέρα από το γκολ της νίκης και την πολύ καλή εμφάνιση του σκόρερ, που  σήμερα πήρε στις πλάτες του την ομάδα,  και την εμφάνιση ενός 16χρονου παιδιού, του Δημήτρη Φώτου (φώτο επάνω σε πρώτο πλάνο) που αγωνίστηκε 72 λεπτά (αποχώρησε τραυματίας) και προσαρμόστηκε όλες τις φορές στις αλλαγές των  θέσεων που του ανέθετε ο προπονητής Κώστας Μπέας,  αποδίδοντας πάρα πολύ καλά.
 Από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνίδιου ήταν η  εξαιρετική άμυνα που έπαιξε ο Απόλλωνας, μια άμυνα επαγγελματικού επιπέδου, θα τολμούσαμε να πούμε, με αλληλοκάλυψη και συνεχή πίεση (γι' αυτό εξάλλου διαθέτει και μία από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας εφέτος, σύμφωνα και με τους αριθμούς). Αυτό ήταν το γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα την Ακρόπολη να αναπτυχθεί σωστά και συνδυασμό με την έλλειψη καθαρού μυαλού σε ορισμένες στιγμές του αγώνα, η απόδοση της ομάδας μας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Την πρώτη καλή φάση την έκανε ο Απόλλωνας στο 10' όταν το δυνατό σουτ του επιθετικού του το στάματησε ο Γ.Παπούλιας. Στο μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του α' μέρους η Ακρόπολη είχε μια διπλή ευκαιρία. Αρχικά το σουτ του Γιάννη Μόσιου αποκρούστηκε από τους αμυντικούς πάνω στη γραμμή και συνέχεια ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Περικλής Μάρας, αρχικά, και στη συνέχεια ο Βασίλης Καραμπίνης δεν μπόρεσαν να εκμεταλευτούν τη σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή, με το δεύτερο να σουτάρει πολύ άουτ, από πλεονεκτική θέση,  μέσα από την περιοχή.
 Κι αν στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκαν έστω και αυτές οι φάσεις, στο δεύτερο έπρεπε να περιμένουμε 45 ολόκληρα λεπτά για να καταγράψουμε μία φάση άξια αναφοράς, και ήταν τελικά αυτή που απέφερε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Ήταν η τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που η Ακρόπολη παίρνει βαθμό ή βαθμούς, ακριβώς στο  τέλος, κι αυτό σημαίνει αρκετά για το χαρακτήρα της φετινής Ακρόπολης, και  αξίζει να καταχωρηθεί στα θετικά στοιχεία της συνάντησης. Επίσης πρέπει να πούμε πως  σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη κάτω από δυνατή βροχή   και αέρα, γεγονός που έκανε ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για όλους μας. Για την Ακρόπολη σήμερα αγωνίστηκαν: Παπούλιας Γ. , Φώτου Δ. (72' λ.τ. Σουλιώτης Α.), Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θ., Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Καραμπίνης (62΄ Τσουκάλης Γαβρ.) , Ανατολής, Μόσιος Γ, Κολυμήτρας Τ (62' Πίννας Χ. Γερ.)
 ***Πολύ καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του κ. Δαλούκα και των βοηθών του.