Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ακρόπολη-Α.Ο.Σκιάθου 2-2 (0-2)

                            ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ:


ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
και
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Μόσιου  Βασιλική
Τηλ: 2421095025 & 6989552603
Σέσκλο Ν.Μαγνησίας


 Ένα παιχνίδι μεγάλων συγκινήσεων έγινε σήμερα το πρωί στο Σέσκλο, με την Ακρόπολη να "σώζει την παρτίδα" στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα γκολ από το κέντρο του γηπέδου, ύστερα από απευθείας χτύπημα φάουλ του Κώστα Κολυμήτρα (στη φώτο κάτω με την μπάλα στα πόδια) και κακή εκτίμηση τού αντίπαλου τερματοφύλακα.


Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα. Και πρώτα απ' όλα να ξεκινήσουμε με την κακή εικόνα που εμφάνισε η ομάδα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο όπου δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων που ίσως και να ήταν μεγαλύτερη εάν, για ακόμη μία φορά, ο Γιώργος Παπούλιας, ο τερματοφύλακας της Ακρόπολης, δεν έκανε ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση. Τα γκολ της ομάδας της Σκιάθου σημειώθηκαν στο 3' του αγώνα και στο 22', μετά από λάθη δικά μας. Σε γενικές γραμμές η Ακρόπολη του πρώτου μέρους ήταν αποκαρδιωτική και προβλημάτισε τους φίλους της. Λαθασμένες μεταβιβάσεις, νευρικότητα, έλλειψη πάθους και ομαδικότητας, λάθη στην αμυντική λειτουργία, ήταν κάποια από τα στοιχεία που συνέθεσαν την κακή εικόνα του παζλ της ομάδας μας που παγιδεύτηκε στο έξυπνο και ουσιαστικό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας.


Στο δεύτερο ημίχρονο όμως στο γήπεδο εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα, που πρώτα από όλα έδειξε πως διαθέτει πίστη στις δυνατότητες της κι ίσως να είχε πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη εάν στο 61' σε καθαρή ανατροπή του Νίκου Πούλιου στην αντίπαλη περιοχή είχε δοθεί το καταφανέστατο πέναλτι. Επιπλέον στον πρωταγωνιστή της φάσης που ήδη είχε μια καλή ευκαιρία στο 55' (με κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα) ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε κίτρινη για...θέατρο η οποία ήταν η δεύτερη κι άφησε την ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές (για ακόμη μία φορά!!!) για τα υπόλοιπα 30 λεπτά της αναμέτρησης.

Όσοι βιάστηκαν να φύγουν πάντως, πιστεύοντας πως τα πάντα είχαν κριθεί διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς όσα γίνανε από εκείνο το σημείο κι έπειτα είναι από τα πράγματα που ορίζουν αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ομορφιά του ποδοσφαίρου". Ο προπονητής Κώστας Μπέας τόλμησε και έπαιξε επιθετικά, αν και με παίχτη λιγότερο, ενώ εντός γηπέδου τον "λόγο πήρανε" οι έμπειροι της ομάδας: ο Γιάννης Μόσιος που πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ο Λάμπρος Παλάντζας (φώτο) που πέρα από μόνιμη  απειλή για αντίπαλη άμυνα ήταν ο εμψυχωτής ολόκληρης της ομάδας αλλά και ο Βασίλης Καραμπίνης (οι δύο τελευταίοι περάσανε ως αλλαγή στο 35') που έδωσε μεγάλες μάχες στο κέντρο και την επίθεση. Η Ακρόπολη "σφυροκόπησε"  την αντίπαλη εστία, είχε ευκαιρίες  και στο 74'  της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάϊντ (μάλλον δίκαια) σε συνδυασμό των Γιάννη Μόσιου και Λάμπρου Παλάντζα, με τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το 1-2 για την Ακρόπολη έγινε  στο 91' με γυριστή κεφαλιά του Λάμπρου Παλάντζα, που ήταν και ένα από τα πιο όμορφα φετινά γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπούλιας στο 80' απεσώβησε ένα γκολ με μια εκπληκτική "πτήση" από το ένα δοκάρι στο άλλο.

Στο 95' η Ακρόπολη κέρδισε φάουλ στη γραμμή του κέντρου το οποίο ανέλαβε να το εκτελέσει ο Κώστας Κολυμήτρας, με την ομάδα της Ακρόπολης να "μετακομίζει" σύσσωμη στην αντίπαλη περιοχή. Η μπάλα έφυγε με δύναμη από τα πόδια του, πήρε ύψος, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, αν και πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και το μόνο που κατάφερε ήταν να  ακουμπήσει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα πριν εκείνη μπει στα δίχτυα. Το γκολ όπως ήταν φυσικό πανηγυρίστηκε έξαλλα. Το σφύριγμα της λήξης, αμέσως μετά, αφήσε σε όλους μια γλυκόπικρη γεύση καθώς έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες να τα έχουν με την τύχη τους.
 
Για την Ακρόπολη που την ερχόμενη αγωνιστική (10η) θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο εκτός έδρας,  χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, έπαιξαν : Παπούλιας, Τ.Κολυμήτρας (81' Φ'ωτου Δ), Αξιώτης, Μάρας, Κόκας, Κ.Κολυμήτρας, Γ. (Χ) Πίννας (35' Καραμπίνης), Κολημήτρας Άγγ. (35' Λ.Παλάντζας), Ανατολής, Μόσιος Γ., Πούλιος.