Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Κένταυρος-Ακρόπολη Σέσκλου 1-2 (1-2)



ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΑΓΩΝΑ


Μιχέας Κ. Κοσμάς
Ξυλουργικές εργασίες
(Ντουλάπες, κουζίνες, παιδικά δωμάτια)
Σέσκλο Ν.Μαγνησίας 
τηλέφωνα: 2421096709
και 6937331899  


Μια θριαμβευτική νίκη πέτυχε η Ακρόπολη σήμερα στο στάδιο Νεαπόλεως νικώντας μία από τις καλύτερες ομάδες που αντιμετώπισε εως σήμερα, τον Κένταυρο Νεαπόλεως με σκορ 1-2, αν και αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές.


 Το παιχνίδι ήταν πλούσιο σε συγκινήσεις και ποιότητα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων των παρακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα ενώ στα αποδυτήρια ακολούθησε τρελό πανηγύρι αφού η ομάδα , που έχει παίξει και με τους τέσσερις πρωτοπόρους, έψαχνε από την αρχή του πρωταθλήματος ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα που ταυτόχρονα αποτελεί και την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ακρόπολης.
 

  Η Ακρόπολη έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και στην πρώτη που πραγματοποίησε, στο 4' του αγώνα, πανηγύρισε το 0-1 μετά από εξαιρετικό πλασέ με τον Νίκο Πούλιο (στη φώτο επάνω ενώ πανηγυρίζει με τους συμπαίχτες του) που για άλλη μια φορά ήταν σε εξαιρετική μέρα και στον επιθετικό τομέα πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στη δεύτερη συνεχόμενη της νίκη.
  

Όπως ήταν φυσικό ο Κένταυρος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 10' έκανε μια μεγάλη φάση αλλά ο Γιώργος Παπούλιας, που επίσης ήταν από τους πρωταγωνιστές της Ακρόπολης, απογειώθηκε και στο δεξί  "Γ" βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ μετά από κοντινή κεφαλιά. Η Ακρόπολη άρχισε σταδιακά να ισσοροπεί το παιχνίδι αλλά ο τραυματισμός του Θανάση Κολιαμήτρα στο 35' ήταν  ένα πλήγμα που επέφερε μια αναστάτωση, έτσω και παροδική, στην οργάνωση τού αμυντικού παιχνιδιού . Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής έσφιξε τα δόντια και προσπάθησε να βγάλει τουλάχιστον το ημίχρονο αλλά άντεξε ως το 41' , οπότε έγινε αλλαγή, καθώς ο τραυματισμός αποδείχτηκε περισσότερο σοβαρός από όσο πιστέψαμε αρχικά.

Ωστόσο η Ακρόπολη στο μεταξύ είχε καταφέρει να κάνει το 0-2, στο 38', τη στιγμή που ο Κένταυρος πίεζε για την ισοφάριση. Ο Πούλιος δέχτηκε την μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μάρα και έκανε μια από τις γνωστές απίστευτες ενέργειες του που τείνουν να καταντήσουν... ρουτίνα. Από την δεξιά πλευρά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον οποίο και πλάσαρε. Εκείνος απέκρουσε πολύ όμορφα αλλά ο επερχόμενος Λάμπρος Παλάντζας (φώτο επάνω) έστειλε την μπάλα στο βάθος της άδειας εστίας πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερο φετινό του τέρμα. Στο 39' και στο 41' ο Γιώργος Παπούλιας έκανε άλλες δύο μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν. Στις καθυστερήσεις όμως ο Κένταυρος, εκμεταλευόμενες μια σύγχυση στην άμυνα,  κέρδισε πέναλτι, το οποίο δεν αμφισβητήθηκε, και έτσι έγινε το 1-2 μετά από διπλή εκτέλεση (μετά την πρώτη εκτέλεση δόθηκε επανάληψη).

Το β' μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ακρόπολη καθώς ο Ζήσης Μόσιος στα πρώτα δευτερόλεπτα αγώνα δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη (46') σε μαρκάρισμα αντιπάλου, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ήταν ένα ακόμη πλήγμα που έφερνε την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ξύπνησε σε όλους τα φαντάσματα προηγούμενων παιχνιδιών όπου σχεδόν όλες οι αποβολές πληρώθηκαν με...απώλεια βαθμών. Αλλά εκεί που όλα έδειχναν πως θα παίζαμε με "την πλάτη στα σχοινιά" η ομάδα πείσμωσε και έβγαλε έναν εγωισμό  που την οδήγησε στην μεγάλη νίκη. Ο Κώστας Μπέας χρειάστηκε να κάνει πολλές εσωτερικές αλλαγές, η αμυντική λειτουργία πήρε άριστα και κάποιες φορές το πάθος των παιχτών ήταν συγκλονιστικό μην επιτρέποντας  το μειονέκτημα του παίχτη λιγότερου να μετατραπεί σε πλεονέκτημαγια τον αντίπαλο. Στο 51' μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχουμε και τρίτο γκολ όταν ο  Γιάννης Μόσιος μόνος στην μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, μετά από φάουλ του Πούλιου, και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Κένταυρος είχε βέβαια την υπεροχή στη διάρκεια του β'  μέρους αλλά αμυντικά λειτουργήσαμε τόσο καλά που δεν επιτρέψαμε τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων στην εστία μας. Υπήρξαν όμως κάποιες και στη μεγαλύτερη από αυτές (78') και πάλι ο Γιώργος Παπούλιας απέκρουσε τη μπάλα σε κοντινή προβολή του αντιπάλου τη στιγμή που κάποιοι σηκώθηκαν να πανηγυρίζουν μια ισοφάριση που, ευτυχώς για μας, δεν ήρθε ποτέ.


 Στα καινούργια μέλη της οικογένειας της Ακρόπολης είναι αφιερωμένη η σημερινή νίκης Ακρόπολης, δηλαδή στη νεογέννητη κόρη του Λάμπρου Παλάντζα και στον νεογέννητο γιο τού Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων  της ομάδας Αντώνη Μόσιου που ευχόμαστε ολόψυχα να τους ζήσουν. Για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Κόκας, Αξιώτης, Μάρας, Θ. Κολιαμήτρας (41' Ανατολής), Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Καραμπίνης (82' Φώτου Δ.), Παλάντζας Λ (64' Κολημήτρας Άγγελος), Μόσιος Γ, Πούλιος.
  Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, στο Σέσκλο, την Κυριακή 22/11/2009 με τον Α.Ο. Σκιάθου όπου η ομάδα θέλει τη νίκη για να... εξαργυρώσει βαθμολογικά το σημερινό της κατόρθωμα.  
*** Ευχαριστούμε ολόψυχα τη διοίκηση και το προπονητικό τημ του Κενταύρου για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά που έδειξαν απέναντι στην αποστολή της Ακρόπολης.