Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ακρόπολη-Α.Ε. Λεχωνίων 2-0 (1-0)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΓΩΝΑ:



ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
ΓΛΥΚΟΣΤΥΛΑΣ
Κροκίου 8 (Παλαιά) τηλ: 2421031048
Αγ. Δημητρίου 34(Ν. Δημητριάδα) τηλ: 2421053714



Μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Ακρόπολη που κατάφερε να νικήσει την Α.Ε. Λεχωνίων με σκορ 2-0, χωρίς ωστόσο να παίξει καλό ποδόσφαιρό ενώ από την άλλη, πρέπει να πούμε, πως βρήκε απέναντι της μια δυνατή και καλοδουλεμένη ομάδα η οποία στα πρώτα 30 λεπτά είχε την υπεροχή καθώς και δύο πολύ καλές ευκαιρίες (17' και 30') όπου μετά από κοντινές κεφαλιές η μπάλα πέρασε άουτ.


Η Ακρόπολη ισορρόπησε το παιχνίδι μετά τις πολλές εσωτερικές αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής Κώστας Μπέας, ενώ είχε και μια καλή ευκαιρία όταν στο 27' ο Κόκας, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πούλιου, δεν βρήκε την μπάλα όσο καλά ήθελε σε προβολή που επιχείρησε για να της αλλάξει πορεία. Η Ακρόπολη δεν απέφυγε τα λάθη, υπήρχε νευρικότητα και σε γενικές γραμμές η νίκη της ήταν αγχωτική αν και ωλοσδιόλου δίκαιη και καθαρή, άπόρροια ίσως του γεγονόντος πως το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για μας αφού πλέον δεν υπήρχαν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες.



Ωστόσο, αν και η ομάδα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είχε και σήμερα τούς "μικρούς ήρωες" της. Και ο μαχητικός Βασίλης Καραμπίνης (φώτο επάνω), καλοκαιρινή μεταγραφή, ήταν ένας από αυτούς, αφού για ακόμη μία φορά πάλεψε στην επίθεση, πρόσφερε στο δημιουργικό κομμάτι, έτρεξε πολύ και στο 37' ήρθε το επιστέγασμα της συνολικής του εικόνας, με ένα γκολ που πέτυχε, ύστερα εξαιρετικό πλασέ, εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα μετά από κόρνερ του Πούλιου,δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα μας για να κλείσει το ημίχρονο με αυτό το σκορ (1-0).


Το δεύτερο ημίχρονο, θα λέγαμε πως ήταν απολύτως μοιρασμένο και ξεκίνησε για την Ακρόπολη με μια κλασική ευκαιρία σε κεφαλιά του Μάρα (46') από πολύ κοντά που έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης ομάδας. Παιχνίδι κέντρου ήταν κατεξοχήν το β' μέρος αλλά για να μην αδικούμε τους ποδοσφαιριστές πρέπει να πούμε πως μόχθησαν και προσπάθησαν πάρα πολύ και πάλεψανε για το καλύτερο.



Η Ακρόπολη περιόρισε τα λάθη αν και δεν τα απέφυγε εντελώς ενώ ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα, για ακόμη μία φορά, τον τερματοφύλακα Γιώργο Παπούλια που μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση ωστόσο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην περιοχή μας και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ιδιαίτερα μεγάλοι κίνδυνοι. Στο 76' σουτ του Τ.Κολυμήτρα από μακριά έφυγε ελάχιστα άουτ.



Στο 86' ήρθε ήρθε η λύτρωση με το 2-0. Ο Πούλιος, στον οποίο είχε προσαρμοστεί, σε πολλά σημεία του αγώνα, η αντίπαλη άμυνα, έκανε στην κυριολεξία μια μαγική ενέργεια, με μια απίστευτη επέλαση από αριστερά: πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κώστα Ανατολή (φώτο επάνω), φετινό μεταγραφικό απόκτημα και αυτός, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 71' και ο οποίος έστειλε την μπάλα στο βάθος των διχτύων, βάζοντας έτσι ουσιαστικά τέλος στην αγωνία των πολλών φίλων της ομάδας που και σήμερα έδωσαν βροντερό παρόν στο γήπεδο. Το γκολ δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ικανό φορ που μέχρι σήμερα είχε σταθεί αρκετά άτυχος εξαιτίας κάποιων τραυματισμών που τον είχαν κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις της ομάδας, και που με τη χθεσινή εμφάνιση έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον επιθετικό τομέα.


Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα είναι πιο ήρεμη, φτάνει τους 8βαθμούς σε επτά παιχνίδια και αποκτά ψυχολογία για το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον Κένταυρο εκτός έδρας, ενώ πρέπει να υπογραμμίσουμε και την ικανοποίηση για τον επιθετικό πλουραλισμό που παρουσιάζει η ομάδα καθώς όσο περνάει ο καιρός οι ποδοσφαιριστές "δένουν" μεταξύ τους και οι λύσεις γίνονται ολοένα και περισσότερα ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια όπως το σημερινό για το οποίο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο παράγοντας τύχη ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά . Για την Ακρόπολη αγωνίστηκαν: Παπούλιας, Κόκας, Αξιώτης, Μάρας, Κολιαμήτρας Θαν., Μόσιος Ζ, Κολυμήτρας Κ, Κολημήτρας Αγγ (56' Κολυμήτρας Τ), Καραμπίνης (71' Ανατολής), Μόσιος Ιωαν (79' Πίννας Χ. Γερ.), Πούλιος.