Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Μια μικρή γνωριμία με τα μεταγραφικά αποκτήματα (Ντίκας Βασίλης, Σάκης Κολιαμήτρας)

Η οικογένεια της Ακρόπολης καλωσορίζει τον Βασίλη Ντίκα και τον Σάκη Κολιαμήτρα και τους ευχαριστεί για την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην ομάδα από όπου ξεκίνησαν. Πιστεύουμε πως ότι και να πούμε για την ποδοσφαιρική τους αξία, το χαρακτήρα τους κα το ήθος τους είναι λίγο. Απλά θα κάνουμε μια μικρή παρουσίαση της ποδοσφαιρικής τους διαδρομής, για να τους γνωρίσουν και οι νεότεροι συμπαίχτες τους:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΙΚΑΣ
Είναι γεννημένος το 1978 και επισήμως στο δυναμικό της Ακρόπολης εντάχθηκε το 1992, χρονιά που εκδόθηκε το δελτίο του. Έχει αγωνιστεί εξίσου καλά σε όλες τις γραμμές, από λίμπερο μέχρι σέντερ φορ. Το 1997 τράβηξε την προσοχή του Ολυμπιακού Βόλου στον οποίο και μεταγράφηκε. Από τον Ολυμπιακό Βόλου έφυγε το 1999 και την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον Ηρακλή Χάλκης (ομάδα Δ' Εθνικής τότε). Το 2000 επιστρέφει στην Ακρόπολη και το 2002 θα αγωνιστεί στον Ποσειδώνα Καρπάθου, όπου υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Επιστρέφει εκ νέου στην Ακρόπολη το 2003 και το 2006 μεταγράφεται στον Πανιώνιο Ν. Ιωνίας, που ήταν και η τελευταία του ομάδα πριν επιστρέψει στην Ακρόπολη Σέσκλου.
ΣΑΚΗΣ ΚΟΛΙΑΜΗΤΡΑΣ
Γεννημένος το 1979 και επισήμως ποδοσφαιριστής της Ακρόπολης από το 1993. Στα 15 του χρόνια παίρνει θέση βασικού στην ομάδα την οποία δεν έχασε ποτέ μέχρι και το 2006 οπότε μεταγράφηκε στον Πανιώνιο Ν.Ιωνίας. Παίχτης με εξαιρετικά χαρακτηριστικά: δυνατός, γρήγορος, τεχνικός αλλά και σκόρερ όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Παίζει τό ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Το 2001 που η Ακρόπολη υποβιβάζεται στη Β' τοπική (μετά από 21 χρόνια συνεχής παρουσίας!) είναι από τους λίγους "παλιούς" που παραμένουν στην ομάδα και τη στηρίζει σε μια από τις δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Πάνω σε αυτόν και σε δυο-τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές χτίζεται η καινούργια Ακρόπολη που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τη περίοδο 2001-02 δεν καταφέρνει να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για μόλις 3 βαθμούς. Ωστόσο την επόμενη χρονιά που η Ακρόπολη έκανε μια καταπληκτική πορεία και κέρδισε την άνοδο ως 2η σε ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων, είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, αυτό που λέμε παίχτης-σημαία. Αν ποτέ καταφέρουμε και δημιουργήσουμε το μουσείο της Ακρόπολης (ένα όνειρο "τρελό", σίγουρα, αλλά χωρίς "τρελά" όνειρα δεν θα γινόταν ποτέ τίποτα) η φανέλα του (Νο5) με τις υπογραφές διοικούντων και ποδοσφαιριστών που φορούσε την ημέρα που η Ακρόπολη εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο (2-0 εντός με Νηλέα Κ.Λεχωνίων) είναι σίγουρο πως θα έχει τη δικιά της περίοπτη θέση εκεί. Ο ποδοσφαιριστής το 2006 μεταγράφηκε στον Πανιώνιο Ν. Ιωνίας τον οποίο επίσης βοήθησε σημαντικά να ανέβει κατηγορία (από τη Β' στην Α' , για πρώτη φορά στην ιστορία του), στον οποίο ανήκε μέχρι τον Ιούνιο του 2006 οπότε και επέστρεψε στην Ακρόπολη.
(τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες)